Guide til valg af ejendomsmægler

Ligesom alle mulige andre brancher, så er der selvfølgelig forskel på hvor god en ejendomsmægler er. Samtidig er det en kæmpe økonomisk ting at sælge sin bolig, så det er med at vælge den aller bedste mægler i netop dit område.
Der er flere ting du kan gøre, for at vælge den rette ejendomsmægler. Dette bliver beskrevet her i artiklen, så du har en bedre mulighed for at vælge helt rigtigt. Den tid du bruger på at finde en god mægler er givet meget godt ud, da det kan ske den rigtige mægler kan sælge din bolig 50.000 kroner dyrere end en anden mægler.
Man skal altså arbejde længe for at have 50.000 kroner efter skat, det er ca. 100.000 kroner før skat og er flere månedslønninger for de fleste af os. Så hvis du skal bruge en 10-20 timer på at undersøge markedet for gode ejendomsmæglere og tale med de forskellige, så kan de timer altså være givet virkeligt godt ud. Sådan en timeløn opnår du nok ikke igen i løbet af dit liv.

Vælg en ejendomsmægler fra lokalområdet
Der er virkelig mange ejendomsmæglere at vælge mellem, men du bør dog holde dig til en mægler fra dit eget lokalområde. Altså en mægler fra det område, hvor din bolig er placeret. De lokale mæglere er nemlig helt inde i dette marked, hvilket en mægler udefra ikke vil være.
Og det er en kompleks ting at prissætte en bolig korrekt, samt at kunne fremhæve alle fordele ved lige netop din gade og område. Det kan være gode skoler eller butikker, eller andre ting en mægler udefra ikke ved så meget om.
Derfor er det også mest almindeligt at vælge en af de lokale mæglere, hvilket jo også giver super god mening med dette in mente. Skal du sælge en bolig i Århus, så har du mange mæglere at vælge i mellem, da det er en stor by.
Du skal derfor tænke på hvilken del af Århus, som du bor i. Hvis det er i Århus C, så vælg en mægler lige netop fra dette område, da ingen mæglere kan have det fulde overblik over en så stor by, som Århus er. Du kan se en god ejendomsmægler i dette område her: https://danbolig.dk/butik/aarhuscity

Flere tilbud på mæglere

Det er altid en god ide, at indhente flere tilbud på din bolig. Det gælder både for at høre de forskellige mægleres priser, samt det gælder for at forhandle om deres honorarer.
Når man skal bruge så mange penge, så kan der hurtigt være store penge sparet, hvis du f.eks. kan få solgt lidt dyrere det ene sted, eller det andet sted har nogle lavere omkostninger i forbindelse med salget. Det er selvfølgelig det endelige resultat som tæller, altså de penge du har tilbage, når udgiften til ejendomsmægleren er betalt.
Derfor kan det nogle gange være givet godt ud, hvis du vælger en af de lidt dyrere mæglere. Måske tager han 5.000 kroner ekstra for salget, men hvis det indbringer 25.000 kroner mere end andre mæglere, så har du stadig et overskud på 20.000 kroner ved at vælge denne mægler.

Stå selv for fremvisning og spar penge

En måde at spare penge på, er ved selv at fremvise ens bolig for potentielle købere. Så skal ejendomsmægleren ikke bruge tid på dette, hvorfor du kan få det til en billigere pris.
Samtidig kender du din bolig bedre end nogen anden, så du man måske bedre fremhæve alle kvaliteterne. Især hvis du er en god sælger, så bør du overveje denne løsning til at spare lidt ekstra penge, og måske endda nemmere få solgt din bolig.

Author: admin