Hvorfor få en undervognsbehandling?

girl-346231_960_720Mange folk vil måske mene at når man ser på en bil, er den vigtigste del af bilens “beskyttelse” dens airbags og karosseri – men det er, strengt talt, kun de dele af bilen der beskytter føreren, og ikke hvad der beskytter bilen.

En bil gennemgår mange hårde strabadser igennem sit (forhåbentligt) lange liv, os fra Vejle ved godt hvor trist vejret kan blive her på egnen, og hvor hårde vejene kan være for en bils nedre dele.

Netop grundet dette er det vigtigt at beskytte sin bil på den bedst tænkelige måde: Det er ikke kun bilens farverige ydre der skal være pænt og velholdt, det er også de sider af bilen man ikke kan se.

Undervognsbehandling er en vigtig del af enhver bils opretholdelse, og er med til at holde fugt og skidt ude fra bilens blottede underside, og hindre derved rust og skade til bilens undervogn.

Hvad er undervognsbehandling?

Moderne undervognsbehandling (eller rustbeskyttelse) foregår ved at bilens underside bliver sprøjtet med en form for voks.

Dette gøres da bilens undervogn er ekstremt sårbar overfor rust og skader fra vejbanen, når eksempelvis små sten-stykke bliver kastet imod underdelen. En undervognsbehandling danner et beskyttende lag, der holder de små partikler, fugt og skidt væk fra bilens metal-dele.

Grunden til at dette er vigtigt, er netop fordi små partikler, fugt og vand/sne kan være med til at ruste undervognene over et stykke tid.

De fleste bilsælgere giver derfor også en 5-10 års garanti på at bilens ikke vil ruste, men dette sikre ikke alle de bilkøbere med ældre biler, eller dem der først bagefter opdager at rust garantien kun gælder hvis køberen selv har beskyttet køretøjet ved at få det rustbeskyttet

Der er egentlig ikke nogen reelle ulemper ved at beskytte sin bil mod tidens tand, tværtimod.

Hvornår skal man undervognsbehandle en bil?

Normalt når man køber en ny bil er den medfølgende “rust garanti” givet, fordi bilen bliver undervognsbehandlet af fabrikanten. Derfor anbefales det at man venter nogle år med undervognsbehandling, hvis man har købt en ny bil der stadig er dækket af garantien.

Er man derimod ejer af en ældre bil, eller har købt bilen brugt, bør man få udført en undervognsbehandling med det samme.

Author: admin