Mangler du en rugemaskine til hønseæg?

For fugle er det altafgørende for deres æg, at de modtager tilstrækkeligt med varme, så fosteret indeni kan udvikle sig, som det skal. Modtager æggene ikke den fornødne varme – altså bliver der ikke ruget på æggene – så udvikler fostrene sig ikke, som de skal, og derfor kan ungerne risikere at dø.

Det er altafgørende, at der bliver ruget på æggene

Det er utroligt hyggeligt at holde høns. Det ved alle hønseejere alt om. Har man fx en hønsegår i sin have, så kender man alt til den tryghed og hygge, som gokkende høns kan skabe. Måske man endda kan få gjort sine høns så tamme, at man kan kæle med dem. Derudover kan man også hente friske æg i sin have, når man har lyst til at lave lidt ekstra lækker morgenmad om søndagen, hvis man holder høns i haven. Hvis man dog ikke vælger at spise alle de æg, der bliver lagt, så kan man også opleve glæden ved et par små ny-udklækkede kyllinger. De er så søde, bløde og fyldt med små fine dun.

bird-featherJa, det kan være en stor oplevelse at være med, når æggene klækker. Kunne man godt tænke sig at følge med i processen, når blomme bliver til kylling, så bliver det en hel del nemmere, hvis man investerer i en rugemaskine. Umiddelbart lyder det måske voldsomt med en maskine, men faktisk behøver den ikke at være større, end at den kan stå på køkkenbordet. Man kan få nogle ret små rugemaskiner til høns, alt efter hvor mange æg, der skal være plads til af gangen. Jo flere æg, man vil have ruget på af gangen – desto større rugemaskine til høns har man brug for.

En rugemaskine til høns laver det arbejde, som hønerne skulle have lavet

En rugemaskine til høns laver dybest set det arbejde, som hønsene skulle have gjort. I en rugemaskine til høns får hønseæggene lige præcis den mængde varme, de har brug for – hverken mere eller mindre. Derfor kan en rugemaskine til høns være en god investering, hvis man enten bare gerne vil følg med i æggenes udvikling, eller hvis hønsene af den ene eller den anden grund ikke gider at ruge på æggene selv. Det kan man jo godt komme ud for. Interesserer man sig for høns og kyllinger, kan det være utroligt hyggeligt at følge med i, hvordan æggene udvikler sig, og hvornår der komme nogle små, fine ny-udklækkede kyllinger til verden.

Har man en rugemaskine til hønseæg stående på køkkenbordet, så kan man være helt sikker på, at man vil opdage, når æggene klækkes. Man går derfor ikke glip af synet af de helt små ny-udklækkede kyllinger, hvilket man måske ellers ville gøre, hvis æggene lå ude i hønsegården hos hønerne. Der kan altså være mange fordele ved at have en rugemaskine til høns, hvis man holder høns i en hønsegård i haven. Man kan følge med i processen, når indholdet af æggene går fra at være ren næring til rent faktisk at blive til et levende væsen, og man kan redde de æg, som hønerne ikke ruger på automatisk.

Author: admin