Isolering holder på varmen

Isolering er vejen frem:

Isolering er med tiden blevet en vigtig investering i boligen, da der er kommet et stort fokus på, at mindske varmetabet fra bygningskonstruktioner. Dette skyldes politiske ønsker om, at spare på samfundets samlede energiforbrug. De store krav er med til at sætte ekstra fokus på, hvor godt bygningskonstruktioner skal være isoleret. Isolering har mange fordele. Det er bl.a. med til at beskytte mennesket mod vejr og vind, give varme, et bedre indeklima og danne rammer for menneskets privatliv. Isoleringsevnen i boligen opstår fordi man ”pakker” luft ind i isoleringen. Mellem fibrene er der indkapslet stillestående luft, som forhindrer varmen i at sprede sig. Dette resulterer i vindtætte og åndbare bygningskomplekser. Hvis man står og har brug for isolering til boligen, så se her og se hvilken slags isolering, der passer projektet. Der kan vælges mellem bygningsisolering, tagarbejde, hulmursisolering, loftisolering, imprægneringsopgaver samt gulvisolering.

Hulmursisolering anvendes f.eks. til isoleringsprojekter, hvor et godt indeklima og et reduceret energiforbrug er i fokus. Derudover bliver luften i boligen lunere og tørrer, vinduer bliver tætte og hermed minskes risikoen for fugt og skimmelsvamp. Boligen vil som regel stige i værdi efter en omgang hulmursisolering, da det giver et godt og energimærket hus. Dette er især en positiv ting, hvis man har i sinde at sælge boligen.

Det rette isoleringsmateriale:

Igennem de seneste år er der kommet flere typer af isoleringsmateriale på markedet. Det kan derfor være svært for køber at vide, hvilken slags materiale, der er bedst egnet til isolerings-projektet. Udover prisen på materialet er det vigtigt, at være opmærksom på følgende punkter: Isoleringsevne, mærkningsordning, brand, miljø, fugt og indeklima. Ikke alle typer isoleringsmateriale er veldokumenteret, så derfor er det en god ide at sikre, at leverandøren kan give dokumentation for materialets egenskaber i forhold til de nævnte punkter. Vælges det forkerte isoleringsmateriale til projektet, kan det resultere i skader, pengetab og spildt arbejde.

Isoleringsmateriale inddeles som regel i fire typer: Stenuld, cellulosefiber, glasuld og ekspanderet polystyren (flamingo). Stenuld og glasuld er de mest anvendte materialer og fås begge som batts og granulat, der f.eks. kan blæses ind i hulmure. Alle typer af isoleringsmaterialer kan bruges både til specifikke og til forskellige formål. Der findes fordele og ulemper ved det hele, så det gælder om, at researche lidt omkring de forskellige materialers egenskaber. Isoleringsmaterialerne produceres af forskellige producenter. Hver producent specialiserer sig i en bestemt isoleringstype og tilbyder dermed forskellige løsninger med samme materiale.

Spørg en isoleringsekspert

4Som hovedregel er der ikke nogen opskrift på hvilke slags isoleringsopgaver, man selv må foretage og hvilke der skal foretages af isoleringseksperter. Man skal være opmærksom på, at nogle isoleringsopgaver kræver særlig viden om isoleringsforhold samt bestemt udstyr. Hulmursisolering er et eksempel på dette, da det ikke er ligetil at blæse granulat ind i boligens hulrum i konstruktionen. Som tommelfingerregel kan man efterisolere projekter som loft, kælder og indvendige vægge. Det kræver bare, at man ved hvordan det gøres rigtigt. Isoleringsprojekter som hulrum, tag og krybekælder bør være et job, man tildeler en isoleringsekspert. Man skal huske på, at små fejl over tid kan koste store skader.

Author: admin