Indbrud hos låsesmed i Slagelse

Natten til lørdag brød ukendte gerningsmænd ind hos den lokale låsesmed i Slagelse. Det meste af lageret ble ryddet for låsesystemer i den dyre ende, bl.a. en del Ruko-systemer. Tyvene tog også en del alarmsystemer og overvågningskameraer. Hele historien er ret paradoksal, eftersom låsesmeden erkender, at forretningen hverken er sikret særlig godt eller forsynet med overvågning.

Låsesmedens forsikring dækker

Heldigvis har Slagelse låsesmed forsikringerne i orden, og eftersom der ikke skete den store materielle skade i forbindelse med indbruddet, regner han med at have alt retableret i løbet af et par uger. Det tager desværre tid at få varerne på hylderne igen, så det vil komme til at gå ud over omsætningen i en periode, vurderer han.

Bølge af indbrud i Slagelse

De seneste måneder har der generelt været mange indbrud i byen, og låsesmeden er bare det seneste offer af mange. Hele 15 forretninger har haft ubudne gæster den seneste måned, og det har været relativt utraditionelle ofre, såsom blikkenslagere, håndværkere og lign. Politiet vurderer, at der kan være tale om de samme gerningsmænd i mange af tilfældene, for dels er mønsteret ens hver gang, og dels er det som i låsesmedens tilfælde lidt utraditionelle mål der er valgt. ”Vi ser i stigende grad, at bander fra Østeuropa går efter værktøj og specialvarer, som efter al sandsynlighed forsvinder ned over grænsen med henblik på videresalg”. Specialværktøj er typisk relativt kostbart, og et oplagt mål i takt med, at der opbevares færre kontanter end tidligere.

Author: admin